Om

Tone Henny Nielsen (f. 1961) er født og oppvokst i Kristiansand.  Hun har hele sitt liv vært opptatt av form og farge.  De første bildene så dagens lys allerede på barneskolen.  Under kyndig veiledning ble rammene til bildene snekret på sløyden på Slettheia skole i Kristiansand.

Det skulle likevel gå mange år hvor arbeidet som psykiatrisk sykepleier og fire barnefødsler tok det meste av tiden.

Lysten til å male lå der hele tiden og slo ut i full blomst i andre halvdel av nittitallet.  Hun er selvlært som maler og det meste av fritiden er etter hvert benyttet til å skape bilder ut i fra tanker og stemninger som er påtrengende.  Nå arbeider hun deltid som psykiatrisk sykepleier og vier seg mer og mer til malingen.

Hun maler både figurativt og nonfigurativt.  Fargepaletten kan også variere sterkt fra kraftige valører til sarte jordfarger.  I all hovedsak formidler bildene glede og energi som hun ønsker å formidle til andre.  De senere årene har flere av bildene vært av naivistisk/humoristisk karakter.  Det er først i det siste at hun tør å male ut barnet i seg uten å være redd for ikke å bli tatt seriøst.

Tanken er å få mennesker til å føle godt.  Hun vet at det å formidle gode stemninger både visuelt og verbalt kan være med på å gjøre livet lettere for mennesker som har det tungt.  På denne måten passer dette svært godt sammen med jobben som psykiatrisk sykepleier.

Våren 2007 deltok hun på grafikkurs på Myren Gård hos Håkon Grønlien og Bjørn Aurebekk.  Dette ble starten på inspirerende utfordringer med nye materialer og teknikker.

Vinteren 2008-09 flyttet hun sammen med familien inn i et gammelt hus i Vågsbygd i Kristiansand, og her ble endelig drømmen om et eget atelier hjemme oppfylt.

Produksjonen er stor og heldigvis har også salget vært bra.  Bildene er innkjøpt av flere bedrifter i Kristiansand, Stavanger og Oslo, og de pryder etter hvert mange private hjem og hytter (se egen side for referanser).

Flere salgsutstillinger har vært avholdt (se egen side for utstillinger).

En spesialitet er også bilder som males på bestilling.  Her kan størrelse, farger og motiver tilpasses for å skape den rette stemningen og atmosfæren i miljøet hvor bildene skal plasseres.